Tuesday, February 16, 2016

Japan Trip!

Hello, assalamualaikum :)

Sebagaimana title di atas, yes, awal Februari hari tu aku pergi Jepun selama 9 hari. Well, 8 hari la kalau nak tolak arrival date yang sebenarnya malam tu haha. Agak lama lah plan, few months jugak tapi 2, 3 bulan sebelum pergi tu baru serius perancangannya. Nak buat cemana, dedua still tengah dalam semester lagi, so busy. Dedua? Hahaha yess, this is a duo trip. I went with my schoolmate, Zaf. And ni bukan holiday, ni travel. Sebab gaya memang macam local.

The trip was actually quite impromptu. Sebabnya Zaf tetiba call (ke mesej tah) cakap AirAsia tengah ada promo 50% off for all tickets and nak tak pergi Jepun. Masa tu macam percaya tak percaya je. Memang la, AirAsia selalu buat promo, cuma macam tak percaya ada orang ajak pergi Jepun haha. Within seconds, the answer is YES (dah macam bg persetujuan nak kahwin!) So Zaf arranged pasal ticket bookings while I.. err.. buat research sikit2? Hahaha. And so the planning begins.

Kitorang sepatutnya fly on 21st January but due to certain circumstances, the date was changed to February 1. Tapi bagus jugak sebab 23rd January tu abang Zaf kahwin. Bila dah tukar tarikh, takde la dia terlepas majlis tu. Our flight was at 2.40pm (local time GMT +8), bound for Haneda. Supposedly Narita, but duhhh AirAsia! Honestly, even dah dalam flight pun aku sempat tanya Zaf, "Are we really on our way to Tokyo?". Punya lah tak percaya, even dah dalam flight!

Arrived at Haneda International Airport at 10.30pm (local time GMT +9), and so... our journey begins. Baru jejak Tokyo pun dah ada insiden, apa lagi 8 hari kemudian. Hehehe. Want to know more? Stay tuned at Miya's blog (a diff blog because this blog is too embarassing)!

See you soon!

No comments: