Saturday, December 28, 2013

Removed!

Hai, Assalamualaikum :)

I've posted this news on Instagram actually but I dont want to annoy people's timeline with long words. Ehe. So, what is the news?



This is it! Finally the last P sticker has been removed! Yeaaappppieeee! XD
Mula-mula just tanggalkan sticker yg kat depan sebab kat depan org tak nampak sgt pun, unless reverse parking. Tu pun kena merayu-rayu kat ayah nak tanggalkan. Dapat jugak, tapi bahagian depan je la. Dapat tanggal pun after a month dah pegang lesen kompeten. :D



After proving to my dad that I can finally do a reverse parking in between cars (before this I need to have at least 2 empty spaces!) successfully, I finally can take off this sticker! Tu pun sebenarnya merayu jugak lah kan. Haha. Lepas tu terus dapat kelas cara-cara mengisi angin ke dalam tayar. LOL. Wallaaa, macam tak percaya je. Aherher. Thanks to Cik Kawan Baik Hati, sebab selalu tumpangkan kereta anda dan saya perhatikan cara anda memandu sepanjang perjalanan. Hehe. Saya perhati cara anda parking, reverse, keluar simpang, drive laju or perlahan.. semua lah! :D

Funny thing is, tak sampai beberapa jam cabut sticker P, ayah asyik kena hon aja. Sebab purposely bawak slow. Tapi kat lane kiri what! So, apa masalahnya di sini? Haha, entah lah pemandu Malaysia ni. Ayah kata pasang lah balik sebab asyik kena hon aja. HAHA. No way nak pasang balik. Kihkih. Penat belajar cara parking tahuuu. Yelah, sebelum ni ada P pun tak kisah bawak slow sebab ingatkan mmg budak P yg drive.

Uuu, lepas ni berdebarlah nak drive. Sebab dah takde P. Tak sangka cabut juga akhirnya dalam tempoh 2 tahun ni. Sangkaannya kena pasang P tu at least 3 tahun sebab jarang drive and tak cekap sangat. Well, almost 3 tahun actually sebab dah hujung Disember kan.. But memandangkan lesen P mati bulan Oktober, takat beza sangat la dua bulan tuu. Hikhik.

Again, thank you ayah sebab bagi cabut walaupun tak terkira calar balar kat kereta tu. Cik Kawan Baik Hati pun sama sebab bagi tumpang kereta anda yang super selesa tu di samping belajar cara anda memandu. ;)

No comments: