Wednesday, October 30, 2013

Sedih Petala Kelapan!

Hai, assalamualaikum!

Rant hari ini: Sedih gilaaa.

Betul la orang kata, jangan duk suka sangat, karang meraung. Hah, betul la tu. Pagi tadi bukan main seronok takde tutorial Sales of Goods (SOGA). Almaklumlahhh, tutorial sejam je pukul 8.30 am tu. Next class pukul 2pm. Kan ke banyak gap tu? Buleh la bangun lambat! Tapi tak bangun lambat pun. Kena siapkan assignment Admin Law. =.='

Pi kelas Jepun pukul 2 pun riang ria suka hati macam takde test pulak Jumaat ni kannn. Kemain bising la kau dalam kelas tu. Gomen ne sensei! Hahaha. Balik kelas pi McD pulak, konon nak bincang dgn partner pasal oral Jepun next week. Hah, di sini lah insiden sedih itu berlaku.

Fon jatuhhhh! Retakkkk besaaaaar punya. Huwaaaa. Sebelum ni ada tiny rainbow crack, sbb jatuh sliding dr 3rd floor masa nak pi kelas. Ingat lagi tarikhnya, 4 Oktober. Maunya tak ingat, esoknya birthday gua. Boleh pulak fon jatuh time2 gitu. Tak perasan pun crack tu sbb kecik sgt plus pakai privacy screen protector. Fon hitam, protector hitam. Tak nampak la. Sbb minor 'injuries' takde la sampai nak tukar fon.

Ni kali kedua jatuh. Alkisahnya sedang berbincang di McD. Meja tu takleh rapatkan sbb dia dah mmg bolted ke lantai. Fixtures la kiranya (masuk Land Law kejap. Jumaat ni test. Kena aplikasi!) Asalnya fon kat meja lagi satu. Tapi sebab papers were all over the table, partner capai one of the papers. Tah camne, tak perasan fon ade kat situ, jatuh in between meja tu. Unfortunately, the screen reached the floor first, hence creating more cracks on the cracked screen. Ingatkan takde pape. Well, fon tu mmg dah byk kali jatuh. No big deal. Now, it's a BIG DEAL! Why? Sebab selama ni jatuh tak pernah hit screen. It's always the back, protected with the cover I bought ehhh, received all the way from Bradford! Obviously nothing will happen. But hitting the screen first? Omooooo.

Sob sob. Sedih gilaaa tengok fon tuu. Banyak berjasa tahuu. Fon tu la ajar aku amende Android tu, Instagram, Whatsapp, Wechat segala. Huwaaa. Walaupun dapat fon tu free (menang lucky draw) tapi idok le sampai tahap aku nak campak jatuhkan dia. Aku sayang tauuuu. Lagi2 dengan cover baru tu. Huhuhuhuhu. Sedihnyaaa. Nak nangisss.

Call parent, ayah kata tunggu la duit scholar insurans tu bank in dulu. Baru beli. Sob sob. Yelahh. Tengah tunggu la ni. Sorry my baby boo. I have loved you so much and I don't intend to hurt you. Forgive me pretty please? :'(

Goodbye Huawei Ideos X5. You have served me well. :"(

*at the same time tengah comparing fon apa nak beli. hewhewhew. Xperia ZR or Ascend P6?*

No comments: