Saturday, January 26, 2013

Pitch Perfect

Well, hello. Assalamualaikum.

Sihat? Harapnya sihat la. Hihi. So, smlm baru abes tgk citer Pitch Perfect. Lame gila kan baru nak tengok. Haha. Best gak citer tu. Pasal a group of girls join competition A Capella. Taktau a capella tu ape? Go Google. :D

Abes je tengok citer, macam terdiam jap. The movie was awesome. Yeap, no doubt. I feel like singing the entire movie. Haha. Melampau pulak. The thing is, movie ni buat aku teringat zaman koir dulu. (Amboi kau.. zaman! Tak menahan gila!)

Start involve choir since Form 2. For fun. Masa tu ada pertandingan koir antara kelas. My class won. Ahah. Then pindah SAMURA, dpt masuk school choir team. Note: School choir team and school choir club is totally different. Usually, yg dlm kelab koir bukan ahli koir skolah. Ironyyyy. Hahaha. *smirk smirk

Masuk pun secara tak sengaja. #eh? Haha. How do I explain. Masa orientasi Form 4, kitorang ade audition. Like the whole batch 27 wajib pergi audition. Pegi dgn dormmates (of course la kan. My very first friends kat SAMURA) berempat. So, akak tu suh nyanyi ikut tone and pitching and ape tah lagi. Yang terpilih nanti dia tampal notis kat Aspura/Aspuri.

A few days later, notis naik. Kisahnya Aspuri ade dua blok, Blok B and Blok C (Tau la kan Blok A katne. Mesti la Aspura!)Kat Blok C, which is my block, notis tu takde. Taktau pulak kat Blok B pun ade sbb tak pernah tgk notis board dorang pun. Masa prep malam tu, yg terpilih sume gi Dewan Besar untuk second audition. Masa tu jeles gak la sape2 yg dapat audition tu. I mean, sape taknak masuk pasukan sekolah??

Beberapa hari lepas audition, tetibe my dorm senior, Kak Hani kot, sbb dia Ketua Dorm panggil. Katanya Kak Ras panggil. Kak Ras ni choir team jugak lah. So riadah tu pegi dorm Kak Ras jap. Alah, aras bawah je pun. Sarjana 4. Kak Ras kata riadah ni gi dewan. Ikut aje la. Tertanya2 jugak. Jarang junior kena panggil dengan senior. Huhu.

Rupanya Kak Ras nak tanya, nape tak pegi second and third audition? Masa tu macam "Whaaaat? Second audition pun xdpt ni kan pulak third audition!" Baru la dapat tau rupanya dapat second audition tu. Cehh. Penat je kecewa. So, buat 'second' audition kat situ jugak and terus masuk choir team. Wallaweyyy! Syok gilaakkk! Since suara tak cukup tinggi, tak lepas la nak masuk soprano. Alto pun bolehh. Hiks.

The best moment being in the choir team is when we get to perform at PICC for Finale Debat/Debate. Masa tu cam bangga gilaa je dapat wakil sekolah. Haha. Tapi sangat seronok dlm team ni. Bila stress blh nyanyi kuat2! Takde sape marah. Hehe. :)

I really3 miss Voice of Soul. Sekarang nyanyi utk simpanan sendiri aje la. Haha. Time roommate takde kat bilik, I'll just sing out loud. Kehkeh. Masa mandi ke. Sape yg penah mandi Delima 3 Aras 1 tau la. Hehe.

So, that's it.

Aiyakkk. Tak clear sgt. Ni persembahan masa bila tah. Kt kantin sekolah.

PICC yooo! Aftermath of the incident. #eh
Haha. Lepas performance.

Performance, by our juniors. 
Malam Rasa Sayang 2010.

Hey, by chance (referring to Dayana and Zafirah here, kalau korang baca) ingat lagi lagu Sayonara tak? I kinda lost its tune. Kalau ade recordeing ke ape?

No comments: