Thursday, September 13, 2012

A week of a Law Student

Well, hello. :)

Rasa mcm lama tak update. Bukan tak nak, but basically malas nak on lappy. This week has been restless enough for me and I'm not in the mood nak online ke apa. Balik malam fikir nak rest and tido je. Dah la sakit tengkuk, bantal lg rendah dr kepala. Tido mcm dah terdongak.

So, speaking of Law School, mesti orang akan bayang black and white. Kan? Tak tipu ni. Agak2 nmpk ramai2 pakai baju hitam putih tu, sah budak Law la tu. Fakulti kitorg ni, letaknya atas bukit. SANGAT DEKAT dgn kolej Delima (my hostel ni) and yeah, kena panjat tangga sebanyak 61 anak tangga (mmg kira, tak tipu jumlah!) and bukit tah bape meter untuk sampai fakulti. Penat? Sangat!!! Mengah jugak masa mula, but getting used to it.

Fakulti kitorg ade few blocks, Cempaka 1-4 and a big building yang ade kafe and auditorium dlm tu. Heh, nak masuk fakulti tu ade tangga yg agak tinggi pastu ade menara jam mcm kat Fraser Hill. Sekeliling tu ade lampu Narnia. Hehe. Ada gmbr tp xleh nak masukkan sebab lappy ni xde bluetooth nak transfer. My classes basically kat Cempaka 2. And... sume start 8.30am EXCEPT Tuesday! Ahhhh, kena bangun pagi! :(

Turun bukit is the best part. Yeahhh! Haha. Mmg la kan! :D Tempat mkn pun dekat jugak which is kat Dataran Cendekia (DC). Jalan kaki tak sampai 5 minit dah jejak DC tu. Byk jugak choice, tp student lg ramai. HAHAHA. Tempat duduk pun limited. Kena pandai cari laa. Makan kt kafe fakulti pun okay jugak ;)

Apa lg ek? Oh, my hostel kat Delima 3. Sape2 nak jumpa, dtg la Delima 3. Hee. InsyaALLAH ade kat bilik. Kalau takde kelas la. Pasal class, I'm in Group B and most of the classmates are Kuantanese. Yeahh, Kuantan rules! Haha. Assabiah! Okay, tu je la kot. Wait till I found a memory card reader or something and I'll post the pictures.

2 comments:

Dayana AZ said...

wahh nachos buat law eh? Good luck :D!

Amyra said...

yup.. :) thanx dayan! u too!