Tuesday, June 19, 2012

The Gees

ASSALAMUALAIKUM! :D

Setelah lama janji2 palsu dibuat nak tulis pasal group kesayangan aku ni, maka siap lah jua. Gambar2 adalah ihsan rakan2 dan juga simpanan peribadi. Eceh! Ayat nak ikut skrip! So, tgk aje la. Caption adelah sekadar repekan semata-mata. Plus, gambar tak ikut kronologi. Main aci letak aje! Kehkeh.


 Yaa, suasana dalam kelas. Ni kes lecturer lambat.
Ape lagi. Hehe. Kitorang ni pantang ade masa lapang!
Tgkp gmbr la, game la, movie la. Heh, hacking pun ade tauu!

 Ni candid. Tgk tu, main fon ade, berborak jarak jauh ade (Dee la tu), berangan..
Alahai..

 Haruslah diketahui kebanyakan budak Gee ni mmg kuat mkn. Ni contoh aje.
Tgk Efa dgn Iqa, selera aje. Kan kan?

 Ni antara aktiviti UiTM masa tu. FUTSAL! Ade mcm2 kenangan masa game ni. Kena balun dgn senior lah, ape lah. HAHA.

 Sebelum game. :) Masih active lg. Hehe.
Kalau nak tau, Dila (yg pgg beg askar tu) goalkeeper terhebat!
Haha. Comel aje time tgkp bola. Cayalahhh!

 Ni compilation few sweet moments masa Sem 1.
Byk moments yg menarik utk dikenang. :')

 Ni masa sesi fotografi Sem 1. Geram betul time ni.
Takde sorg pun tegur pasal tudung tu. Arghhhh!
Gmbr ni pun tak cukup sorg. Anne takde. Sobs. :(
Yg takleh blah, tgkp gmbr tgh panas! Wallaweyy.. mmg best lah!

 Gambar paling tah pape. HAHA. Ni masa CTU. Mentang2 la sejuk, sume pakat tido!
Thanx la Iqa sbb tgkap gmbr nih. HAHA. :D

 Haa, yang ni moment yg best! Gi beraya ke rumah lecturer. Jalan kaki ramai2.
 Mcm rombongan aje.
Masa pegi elok je, masa balik ujan la pula. Sanggup lari sbb taknak basah. Ceh!

 Mcm statement kat atas td, budak Gee ni kuat makan.
Ni muka kenyang lepas melantak Pizza Hut.
Celebration sempena Efa ngan Alimi jd JPK. Muehehe. :D
Tak menahan balik masing2 nak laju. Taknak kena tgkp ngan Polis Bantuan la konon. HAHA.

 Ni jamuan rumah Tia. Macam2 insiden ade. HAHA.
Ade yg kena kurung dlm sangkar kucing. :P
Siapalah tu ekk? Hihi.

 Event kemuncak sepanjang asasi. Annual Dinner! Tema Masquerade.
Mcm2 gaya ade! Taknak kalah dlm bab2 bergaya. Hihi.

 Ini.. err.. combination sem 2. Dgn lecturers. Sume ade! Tak nampak ek? 
Zoom sket. :)

 Ni masa kitorg picnic kat Teluk Cempedak. Fully sponsored tu! Dtg bwk badan aje. 
Muehehe. Ni dgn lecturer English, Mdm Aiza. Madam mmg sayang giler dgn kelas kitorang ni. :)

 Haa, tadi sape kate tak nampak, angkat tangan! Hush, ramai2.
Ni last class dgn Mdm Shatrah. Nampak tak basah tu? Baru lepas hujan.
Syahdu syahdu! Kehkeh.

 Antara favourite lecturer, Dr, Jelani a.k.a Dr. J. Dia suka sgt cerita and kdg2
kelas 3 jam tu dgr citer dia aje. Haha. Lecturer yg paling kerap kena call. =.='
Sbb kelas cancel last minute! Gerammm!
Tagline Dr J: A Ford is the only car i can afford. Kehkeh.

Psycho class! Betul ni. Psychology, bukan psycho gila tuh. Haha.
Ni Madam Ikeen yg berpengalaman dlm court. Citer dia pasal mamat Pakistan tu mmg awesome! Satu kelas gelak.;D

Lecturer kelas kitorg yg paling muda, Sir Syahril. ;)
Taktau nak comment ape, tp dlm class dia strict. Subjek global issues.
Hoho, masa amik gmbr ni ujan, and he was like, "Ehh, careful. Nanti fon kena ujan!" =.='
(Psst, dia penah puji tulisan aku cantik!)

Subjek paling awesome! Agama wif Ustaz Azmi for 2 semesters. Blaja cepat gila!
Dlm 5-7 weeks aje. The rest? Hafazan, Presentation and main. Hehe.
Ni gmbr tgh panas daa.

Yang ni, lecturer paling strict! Sir Ikmal Hisham. Masters kt Hull Uni.
Kelas dia, takde sape berani ponteng woo. Tapi masa 2nd sem, dia mcm funny pulak.
Mybe subjek 'ringan' kot. Sempat buat lawak lg. Test utk subjek dia mmg PERLU soalan bocor. Huahuahua.

Ade lg lecturers. Mcm Miss Nazatul for Eco, Miss Ju for Computer (CSC), Sir Farid for Politics, Mdm Roose for English Speaking.. Ape lg ek? Aisehh, tak ingat sume laa. Hoho, cam tak kenang jasa aje. :p

Last but not least,


 
Our Very Last Picture Together! :')
SMA Al-Ihsan, Kuantan, Pahang.

Ni ade satu citer lawak. Rasanya penah tulis, kalau rajin cari la. Ni sekadar rentetan aje.

Ada satu Jumaat tu, lepas kelas BEL313, aku, Iqa ngan sape lg tah gi dinner kat kedai kuning. Tgh syok2 borak, sekali hujan lebat daa! Konon nak tunggu. Fine, tunggu la kjap. Aih, makin lama makin lebat ni. Bila nak balik hostel? (Walaupun hostel depan tu je.) Sbb taknak lama kat kedai tu, nekad jugak nak redah hujan. Tau ape jd? Hah, akibat pakai selipar, (baru pulak tu!) dgn air yg deras masa tu, selipar aku and Iqa hanyut. Aku sempat kejar aku punya, tapi Iqa punya hanyut sebelah. Igtkan kitorang je redah hujan, rupanya Efa, Fish and Dee pun sama. Sambil lari kaki ayam tu mmg gelak sakan laa! Basah takyah cakap laa. da tak rupa orang! Hoho! Kenangan paling lawak sekali kat UiTM.

No comments: