Monday, April 16, 2012

Love at First Sight

Sebelum aku start tulis, sape pernah baca majalah E-Ring? Oh, taktau ya? Tu majalah handphones and gadgets. Sekarang kan zaman IT. Budak darjah 6 pun dah ada iPhone! Kau ade? *ayat jeles seronok si penulis  Asalnya planning nak beli Xperia Ray lepas habis asasi guna baki duit elaun tu. Ada la baki dalam RM1000++ lg.

See? Ada macam macam warna!
Entah macam mana masa tgh belek2 majalah tu, nampak la artikel pasal phone baru keluaran Sony. (Bukan Sony Ericsson. Dah separate.) The phones are Xperia S and Xperia P. First time tgk terus dah berminat. Tapi biasa la fon baru. RRP mahal laa. :( Tapi design serius lawa! Tak caya?


Screen dia agak besar la, 4.3". Besfren aku Syaz dah bising sebab dia pakai Xperia Arc, which has smaller screen. :p Alaa, relax la. Dah ada Arc kira canggih la tu! Kamera dia 12 MP tapi front-facing camera cuma 1.3 MP. Alahai, kalau nak tulis sume specs kat sini, penat la. Gunalah khidmat Encik Google! :D

Cantik memang cantik. Harga pun cantik! For the time being, RRP is RM 1899. Adoihh, 4 bulan punya gaji derr. Tu belum masuk aksesori seperti casing, car charger dan bla bla bla.. Agak2 by August, harga ada turun sikit tak? Haha. Taknak la guna duit parents. Tu yang sekarang sibuk kumpul duit tu. Hee. :DD

Oh ya, ayah ade janji nak belikan laptop baru. Mungkin bukan dalam masa terdekat ni kot. Ehh, kan PERFECT bila dapat serentak Xperia S dgn laptop sekali? Gila heaven! Laptop yang dicadangkan adalah Acer Aspire S3. Boleh kata latest model la jugak. Memula mintak brand HP, tapi demanding pulak nak yang ringan. Yelah, nak bwk pegi kelas, ke hulu ke hilir, sakit jugak bahu ni! Tukar pulak laptop Fujitsu. Bersesuaian untuk orang yang 'ganas' dan lasak macam aku. Berkenan satu model tu, warna pink. Hoho. Rasa feminin jek! *sila muntah kerana penulis dalam mood gedik

In the end, pilih Acer Aspire S3 Ultrabook. Bukan Ultraman tau! Sangat nipis dan ringan! Berat dia? 1.35kg aje. Screen size, 13.3". Saiz notebook, BUKAN netbook walaupun ringan. On dalam masa kurang 2 saat dalam mode sleep dan auto-connect Wi-Fi dalam masa 2.5 saat. Laju kan? Ketebalan cuma13mm. Huiii, buku teks matematik adik aku lagi tebal! HAHA. XD ROTFL.

Antara imej sumbangan Encik Google:




Hah! Caya tak? Tak percaya jugak? Silalah berkunjung ke kedai komputer berhampiran untuk kesahihannya. :D

Dah la. Banyak sangat merepek. Off.

No comments: