Friday, March 23, 2012

Jyeahhh... Fighting! XD

4 down, 2 more to go!
Cayalahhhh! XD

Ehh.. sorry. Excited final dah nak abes.
Cam tak caya pun ya. Hehe. :)
Rasa cam aritu baru merungut sbb dah final.
Tgk2 dah nak abes. Yeay! Less than 5 days more.


Paper yg dah lepas:
- Eco 099 (legaa siot!)
- Law 037 (ade citer best!)
- Ctu 082 (pun ade citer best)
- Law 039 (ngee!)


Maka, cuma tinggal lg dua paper nk jawab.
Killer paper dohh! Macam ape je sume org.
Nasib gap dua hari. Selamat! 

--------------------------------------------------------------------

First paper: Eco099
Ni la paper yg paling tak disukai budak2 law. Termasuklah aku. Calculation beb! Alahai. Lemah kejap. Tp apa boleh buat, study je la kan? Masa sebelum exam, sume duk hafal inflation bagai. Eheh. Tu bukan soalan target aku. Kalau keluar pun dalam exam, taknak pilih soalan tu. Sekali dia tukar format daa. Gila lahh. Penat aku target. Cam ape je hafal formula bagai, sekali? Ish! Kuciwa gua. Tp overall, paper ni mampu buat aku tersenyum bila jawab. Kenapa? Sebab dah study. Haha. Tak laa. Sbb dah takyah pikir nak kira2 lagi. XD

Second Paper: Law037
Huh. Killer paper pertama. Intro to Law II. Cam gaban ahh paper nihh. Tukar format gak. Like hell, tau! Gila ape, 3 jam nak jwb semua soalan? Lecturer pulak jwpn bajet nak panjang2 je semua. Mmg tangan cramp cam hape masa tu. Nak pikir satu, nak tulis satu. Adoihhh. Keluar sume muka kelat. Kenapa? Sbb tangan sakit and tak cukup masa. Tulisan doktor beb! *No offences doctors-to-be. Hah! Ade citer gempak! Ada budak kantoi meniru. Terus dikira FAIL! Kenapa la dorg buat camtu..? Dah la ni last sem, boleh pulak nak buat hal. Mmg la ni killer paper, tp takde la tahap nk bawak kertas masuk. Tak pasal2 dikira FAIL.

Third Paper: Ctu082
Heh, ni paper yg silibusnya takde kaitan dgn budak law. Pasal pendidikan. Ek elehh. Kitorg xnk jd cikgu laa. :) Yg bestnya paper ni, hanya Law G buat dekat Pdg Lalang. Masa naik bus tu, kelas kitorg je! Rasa cm VIP wohh! Haha! XD  Paper ni ok laa. Byk jugak masa nak berfikir. Teehee. :)

Fourth Paper: Law039
Psychology! Subjek yg menarik, tp byk terms nak kena hafal. Mcm nak jadi psychologist dah! Haha! :D Paper ni pun tukar format. Aduh la haiii.. Mmg la suka paper tukar2 format ni! Soalan Part C kena jawab 4 soalan dari 5 soalan. 3 hours time. Nasib laa boleh jawab. Yg mana tak sure tu, hentam je laa based on objective questions. Jwpn mesti ada kat situ jugak kan? :O Habes je exam, kelegaan yg amat sgt!!! Sebabnya, paper 3 hari straight. Wehh, mmg cam SPM laa! Dah la paper ni 21 Mac, time result keluar. Hahaha. :D Balik tu kemain lg sume org. Tido terus. Aku? Eheh. Release dgn main game. Hoho. Mlm baru aku study. Relax laa, aku bukan robot nak blaja 24/7 cam hape. Time study, study laa. Time main, kita main! :DD

Hah. Itu la kisah papers aku. Teehee.
Ohh, kat twitter aku promote gila pre-law.
Takde pulak junior yg nak tanya. Eleh!
Ingat law ni low class ke? Ye lahh, sains je korg pandang. *emo tetibe

Haha. Gurau2. Sebarang pertanyaan amat dialukan.
Kat facebook boleh, twitter boleh.
Henpon je tak boleh. HAHA. XD

Maaf la, tgh gila. Next paper ni killer paper.
Intro to Law III. Rate fail tinggi woo!
Subjek ni tak target tinggi. Dpt B ke, B+ ke.. dah bleh sujud syukur dahh!
Dasat woo. 3 silibus dlm satu subjek.
Contract, Tort and Criminal Law.
Aku suka criminal! Dah khatam tau!
Contract laa lemah sikit. Byk provisions laa.
Cases tak masuk lg. D':
Tort tu menarik, tp byk sgt element. D':

Aku rasa judge kat court pun tak hafal case cam kitorg.
So, budak law ni AWESOME! :D

*Dah, berhenti emo. Nak sambung study. Bye!

No comments: