Tuesday, May 31, 2011

Promises Broken! T__T

Hari ni yg sepatutnya tersengih lebar sbb ada promotin BR, terus jd gloomy cm dah xde matahari. Abaikan kalau post ni penuh metafora atau hiperbola mahupun personafikasi (beb, lawyer tak guna such terms okayyy?) ! Okay2.. bukan sbb my dad tak belanja BR. HE DID. 1 PINT lg tau! The case (eceh.. case terus ya?) happened before that.

Pg tuh punya so-over-excited. Selalu susah bgn pg, (kat rumah aje la. klu tmpt len besenya, i'm d first. tak caya tnya my dormmates. kan Shyries kan?) kali bgn dengan lajunya! HAHA. As planned, memandangkan hari ni je kuar umah, so amik keputusan nak pulang kain hitam yg dipinjam masa MDS aritu. (HAHA, malas nak beli coz kate pakai skali jek. Turned out lawrians WAJIB pakai every Wednesday. Tak kan la aku nak amik kain org tu terus kan? Beli sendiri laa!) 'Org' tuh dah JANJI nak amik cuti half day lah kononnya sbb Khamis ni nak balik Kuantan dah kan. So, htr sms kata maybe sampai dlm 9.30 sbb jalan jam n nak gi breakfast dulu.

After breakfast n bla bla, sampai la dlm 9.40 gitu. Obviously I was expecting 'org' tu dah ada. Turned out, takde. Sabar lg masa tu. Tgk dah 10 lebih. Haii.. jauh sgt ke Bangsar tu?? Rasanya tak. Tunggu lg, tp dah call la. Tgk2 dah nak kul 11, takde jugak, mmg angin aa. Habis brg dia aku geledah (sebenarnya klu ada depan mata dah rasa nak *tuuuuut* aje. Aksi 18SG, jgn tiru di rumah!) and jumpa satu notebook. Ade la dlm 3 page habis aku tulis ape yg aku xpuas hati. Itu pun xcukup lega gak.

Smbung geledah lg barang dia. Xde la sepah sgt, tp cukup la jugak nak hilangkan marah ni. Kul 12.30 , balik umah. On the way nak ke kereta, baru laa terserempak.Ape lg.. muahaha.. segala kata2 yg PG13 rated terkeluar. Sorry beb, gerammmm doe! Tak ckup ngan mulut, tangan pun naik sekali. Hamik kauuu skali kna *dushhh!* and another * dushh!* (paham sendiri la adegan ape) kat bahu. Okayy, aku tahu kau sakit, tp aku geram. SANGAT. And MARAHHHHH SANGAT! Bukan skali dua kau mungkir janji tau x?! Kau pun sedar tu kann?

Selesai apa yg patut (dan ape yg sempat) aku blah. Tp smpt tnya lg tu, "Marah tak?" Dia geleng. "Tak break kan?" Again, the answer is no. Okeh, puas hati n blh blah dgn amannya. Best part, dah marah2 cm org kurg siuman td blh pulak pastu gi shopping cari blouse putih utk pakai hari Rabu. Dlm2 shopping smpt call gak, tnya, ok tak tu? Ade lebam2 ke? Karang tak pasal2 dikira penderaan fizikal pulak. Dah la amik law, buat gitu pulak. HAHA. Dia jwab takde n dia sendiri ngaku bersalah. So, beb! Hutang kau naik aa. Dr 100 jd 200. Pedulik hape aku. Larat tak larat, belakang cter. Bayar uh yg penting. Kate ujung bulan 6 kan? Kalau kau tak 'bank in' dlm jangka masa tu, bunga naik. Tak kira!

Post ni KHAS utk sumone. Kalau anda tau siapa anda, sila call saya dlm kadar segera sebaik saja anda bace post ni. Utk apa? Lu pikirlaa sendiri! Salam!

No comments: