Sunday, April 3, 2011

Latest Update

Ngaa..lamenya aku tak update blog nih.Maka akan panjang la post kali ni.Sesapa yg agak2 da bosan nak baca,sila tekan butang merah pangkah kat atas.Terima kasih. :)

First skali,sepanjang minggu lepas yakni 28 Mac sampai 1 April aku bekerja. *ceh,seminggu je ke? Alaaahh..bukan keje ape pun.Takat jaga booth a.k.a Meja Sekretariat BAKIT (Badan Kabajikan Islam Telekom Malaysia).Ouhhh..lupaaa.Tempat kejenya kat Menara TM.Dapat laa tgk gaya org bekerja cmne.Ecehhh..Ape kerjanya?Duk kat meja tu,kutip duit org bayar sewa tapak,kira duit,tukar duit kat bank..Itu aja laa.Peak hours dia lunch time.Time tu mmg ramai sgt org!Pulak tu meja sekretariat tu betul2 depan ATM,maka terganggu la sikit pemandangan. =.='

Best part,dpt tgk ATM machine tu 'dibedah'.HAHA.Ade gmbr dlm kamera tp blum transfer lg.Later laa.Tgk la org tukar kotak duit dlm mesin tu.Fuyoooo!Berkepuk duit RM50 wehh!Cm seronok jek!Tp walaupun takat jaga booth tu je,kdg2 dtg mood ngantuk tuh.Lg2 bile xde org.Se cam nk tidur aja!Tp xleh la pulak.

Erm..org yg 'menyelia' aku ni ada 4 org.Hehe.Yg offer aku keje ni namanya Pn. Norlida.Aku jarang2 jumpe dia ni coz ofis dia kat tingkat 11.Jrg la turun floor -1 tuh.Next is Auntie Nor'ain n Auntie Salomah.Haa..yg ni mmg rajin turun.Tp lunch time la.Ye laa,bg keje pegang duit kt budak 18thun.Mana laa blh caya sgt. :D  And yg bersama aku kt meja tuh,Auntie Chik.Tp auntie ni slalu sgt jln2 n tinggalkan aku sorg2.Bile org tanya mana la aku tau nak jawab apa!Adehhh...

So,sepanjang minggu bekerja,agak seronok.Aku gi keje naik LRT je.Xjauh pun.Xsampai 5minit dari stesen Universiti ke stesen Kerinchi tu.Since aku xtau narnya masuk keja pukul bpe,biasanya  kul 9 baru gi.Lgpun time tu xde org.Sume org kat ofis.Keje.Kan?Habis keja around 3.30 p.m. but kdg2 terlajak sampai pukul 4.30 p.m atau 5 p.m. Depends laa.

***********

Okeh.Minggu tu jugak ada benda yg sgt membengangkan!Supposely JPJ test aku 29 April.Da tempah 3weeks ago.Alih2,petang 28 April tu,org tu call kate aku xleh test esoknya.Da call pukul 6.45 ptg!Org da penat2,tambah lg angin!Dia kata aku cuma blh test 19 April.Perghh!Lambat giler!Next day,(29 April) ayah aku gi driving school tu.At last,dpt test 5 April.So,hujung minggu tu,blaja2 la bwk kt area rumah tu.Nasib xbyk keta.


Hah!Da abes update.Takde benda da aku nak citer.Hihi.

No comments: