Monday, April 25, 2011

Decision,at last huh?

Salam. :)

Baru perasan,sejak akhir2 ni, post aku byk dalam BI kan? Preparation laa konon. Sudahnya xdpt pun interview TESL UiTM tu. Kecewa gak laa xdpt. Sebab agak interested dgn satu program ni. Nama program ni Skim Pensyarah Muda (SPM). Sesapa yg berminat blh apply. As usual, syarat utama CGPA 3.5 above. Tp available utk lepasan degree shj. Jgn la berangan pas abes Sijil Pelajaran Malaysia nk terus apply. HAHA. Tak munasabah pun ya. Takkan la da abes SPM nk ajar budak dip n degree kot?

My first 3 choice mintak UIAM. HAHA. Tak menahan kan? Tak kisah la tu. Main thingnya asalkan dpt course yg aku suka. Btw, hari tu offer letter dr UNITEN sampai kat rumah. First cam excited la jugak. It's like "Whoa! Da sampai?" coz it's been only around 2weeks since I sent the application form. HAHA. Dpt course Foundation in Civil Engineering kat Putrajaya Campus. Tak jauh dr rumah. Ada la dlm 20-30 minutes camtu. *teruknya estimation! Tp xtau nak pergi ke tak. Still mengharap IPTA. Yalah,klu swasta, yurannya mahal. Cam MMU, ade laa diskaun utk yuran if salah sorg parents employee kat TM. But still, sgt mahal.

Lagipun, sejak akhir2 ni da macam beralih ke bidang bahasa. And most career tests that I've done gave the results that I (with the specific characters n bla..bla..bla..) make a good teacher. But seriously, I don't know how to teach, unless asked. Do ask my classmates n 2 other facis who had been working with me before. (Hazirah 5Azam n err..lupalah siapa.) So,it's better if I become an English lecturer , right? Kalau nak ambik foreign language pun, lebih kurang je. Dulu pernah belajar Arab, tapi biasalah.. budak-budak. Belajar sebab exam. Skrg regret gilaa xbelajar betul-betul Bahasa Arab dulu. If dapat blaja French, best jugak kan? *oh,stop the crap,will you?

Well, tu je la kot. Sy sgt cemburu dgn sumone ni. Dia ada bakat and dia gunakan bakat ke arah yg betul. Dulu dia buat cover buku, skrg kad kahwin pulak. Artwork dia mmg best! Kerja? Cari je yg berkaitan. Mst ada punya. Skrg tgh tunggu nak sambung degree. Kan best kalau ada bakat cam dia?

p/s: I miss my 3 boyfriends; Qhaliff, Qayyim n Samir. <3

No comments: