Saturday, March 19, 2011

Universal Studio Singapore :D

Maaf atas kelewatan update.Ahaha.Nak kate byk keje,idak ler.Ngantok beb!Plus msg2 lg.Xfokus kat comp ni ha.Nak citer ke?Okey laa,sikit laa.

As said before,gi naik train.Benti kat JB.Tido pun kat JB.Memula kat Hotel Puteri Pacific (I met Ajai,Fauziah Gous,Erin Malek,Aidid Marcello..Jom Heboh daa!) then kat Hotel Suria City pulak.Kali ni mmg betul nmpk Singapore di sbrg.Menarik!

nampak tak tu?



Gi Singapore 14.03.2011.Tp gi cm ala2 rombongan laa.Da la ade sorg pakcik ni kecoh giler.Lg2 kat kastam.(Teringin nak tgkp gmbr kat kastam,tp xblh!) Sampai USS around 10a.m. gitu laa.So,since da ade new camera,dua pulak tuu,dia jd gila cam jap. :))


tu diaa... :D

USS :) gmbr zoom ni.HAHA.

Bikin spoil aja.Asal adek aku masam lak tu?


Err..main thingnya,parents aku tu haa..

Itu pintu kedai jugaa.


Masuk2 aja..Cm "WAAAA..!" Kagum la gak..Walaupun most bangunan kat sana sekadar bangunan kosong,tp reka bentuk cam real giler!Look at this..

Taraa!Patutnya dia tulis Hollywood.Tp xnmpk full.
Ok,next is pix..ONLY.



Woody Woodpecker

Erk!I'm ON SALE!

Big Fat PO. :)

Then masuk area Madgascar n Shrek pulak.







ni jamban Shrek



Far far Away :)

besar punyaa!


Then jalan2 lg.Masuk Jurassic Park dgn The Lost World.Tetibe hujan la pulak.No choice,xleh nak main (Ramai pun ya!) so masuk la Discovery Food Court.Satu kedai je (dlm food court tu laa) yg halal.Ayam penyet.Da la ramai.Sorry to say,some Singaporeans are inconsiderable!Da tau org ramai,ape salahnya mkn laju sikit?Dah la ujan kat luar,lg dia nk makan slow2.

Da mkn,masuk pulak area The Mummy.Adik ajak gi naik roller coaster dlm tu.Memula malas nak ikut.Tp da diajak,ikut aje la.Agak lenguh tunggu.Barisan panjang.Bile da sampai giliran,CUAK!Ye lah,blh dgr org yg sebelum tu jerit2.Takut la jugak!Hasilnya?Mmg takut giler!Dah la dlm gelap.Roller coaster tu main junam ikut sukati dia.HAHA.Rase cm nk terjatuh pun ya.Nak terbalik pun ya.Mmg xnampak ape!Nak gugur jantung!Sementara kitorg duk jerit2 cm nk gila dlm tu,mak ngan adik kecik aku elok je naik keta ape tah,tgk2 binatang.Adeh..=.='

Pintu masuk


Kak Silah,look!Cairo!




Welcome to New York!Paling best kat sini.Slalu tgk citer mst ade effect kn?Ade satu show ni,'Lights,Camera,Action!' tunjuk cmne efek2 tu dibuat.Directed by Steven Spielberg himself. :D Seronok!

On our way to ...'New York'!




Penat laa.Tudung pun tak betul. =.='

Meet Marilyn Monroe..yg tipu laa.HAHA.

Charlie Chaplin..(ikut pronounciation aku,Ca-Li Ca-Pe-Lin)



Okey.Tamat sudah.Ade beli piala Oscar ni.(Oscar eh?Xtau laa!)Ada dua aje.Kat bawah tu tulis "WORLD'S GREATEST FRIEND"..Satu da tau nk bg sape.Satu lg tgh pikir.Yg aku nak bg tu mmg sgt3 supportive tp kdg2 sgt irrtating.HAHA.Mase amik result nt aku bg.



No comments: