Sunday, February 20, 2011

Keje baru

Waa ..cm ye ye jek aku da keje kn? Heh! Jujurnya TAK . Aku xkeje pun . Cuma aku da ade bnda nak buat selain membaca && tido! Haha.. perkembangan yg bagus , kan?

Well , kejenya ialah menjaga budak . Lebih tepat , baby . Ade 4 org and each aged 2months , 3months , 4 months and 6months . Ngaa~ paling takut nak pegang yg 2bulan tuh . Lembut sgt! Jd pape kang camne? Takat jaga2 gitu blh laa~ . Hehe . Ohh ..lupe! Namanya Qayyim . Full name xtau . Haha!

Yg paling senanga nak jaga namanya Faiz . 3bulan . Sebabnya , dia ni kuat tido . Asyik tido aje! Nak ajak main pun xleh . Bg aje minum susu , tido la jap lg! Adeh.. [=.=']

Yg umur 4bulan nih susah sikit tp seronok . Hehe . Namanya Qalif Putra (huh , sedapkan nama dia?) and dia ni payah nak tido . Da ngantok pun dia nak main lg . Xsuke minum susu unless dia tgh lapar giler . Dia suke senyum . Comel!!! Geram aja tgk!

Lastly yg umur 6bulan . Sgt manja n suka panjat2 . Gigi 2btg tp ade hati nk menggigit . Xphm betul laa . Yg ni kuat main . Haha . Mybe sbb da besar sikit kot .Tu yg ligat aja!

Erm .. well , bukan aku amik upah jaga budak pun kat umah ni . Kat taska . Nak kate keje situ , tak jugak . Lebih pd menolong laa . And I've been there since I am 2years old . Tambah tolak darab bahagi , ade la dekat 14thun aku kat situ . Lama kan? Patutnya 16thun laa kan? Tp tolak 2thun kat SAMURA dulu . So , kira 14 laa . Ramai yg xtau pasal ni . Yg tau cuma classmate , Yuhhiee n tah . Xramai laa . Bosan tu mmg la . But since da ada benda nk buat ni , xde la bosan sgt .

No comments: