Monday, October 20, 2008

Pandu Puteri Tunas punya camp...

Sabtu,17 Okt 2008

Muahaha..Baru abes PMR,aku dah sibuk gi camping.Ala,rindu nak camping!Nak duk ngan kawan2,nak wat aktiviti..Tp,camp kali ni lain coz..aku yg jadi Patrol Leader(PL).First time tu!Selama ni asyik iktu arahan orang,kali ni kita bg arahan..Huahua..best siot!Oleh sebab aku n Nadhirah sampai lambat,diorang dah hampir start aktiviti.Alamak!Terus daftar la,pe lagi kan?Pastu cari patrol masing-masing.Setiap Kumpulan (Our Cabana,Our Chalet,Sangam,Pax Lodge) dibahagi 4.Aku dapat group Our Cabana,P3-Pudu.Ahli aku 5 org je.2 Cina,3 Melayu.Yg Cina panggil aku 'cheche',yg Melayu,'akak'.Sukati korang la.So,memula diorang berkumpul.Sebagai PL.kena la diri kat depan.Budak2 ni hyper sgt.Letih dibuatnya.After briefing,diorang pun start buat aktiviti.Setiap group different station.So group Our Cabana memula buat xtvt Melayan Tetamu,pastu Kod Semaphore,Ikat Bungkusan dan Pertolongan Cemas and Menggosok dan Membasuh Baju.Budak-budak ni excited la.Asyik tanya aje.Sementara diorang buat xtvt aku,Dira,Alicia n Tze Theng (sume 1 skolah n group.lain patrol je) duk borak2.Habis je semua xtvt,diorang kena berkumpul balik.2jam jugak la xtvt diorang.Sementara diorang berkumpul,PL ada meeting utk camp[fire malam karang.Dengar citer Norma datang.Aduuss..mana nak nyorok ek?Kalau rahsia dah bocor camne?Malu siot!Tp aku buat muka xtau je walaupun dalam hati gelabah semacam.Kitorang pun plan xtvt malam karang.Ada 'Chicken Dance','Shake Banana' n 'Pizza Hut'.Game yg Banana N Pizza tu diserahkan pd Norma coz dia expert.Hehe.. :p As expected,pukul 7 Norma datang.Masa tu bebudak tu dah gi mandi.PL xleh mandi lagi kena mandi lambat.Around 9pm,after dinner n everything,campfire start.Grand opening mesti la ada api kan?Baru gempak!Tapi api kali buat pakai penyembur nyamuk je.Dulu pakai minyak.Habis je Grand Opening,sume batuk coz bau penyembur tu kuat sangat.Pastu terus wat xtvt.Masa 'Chicken Dance' tu patutnya guna Rohadharshini punya thumbdrive.Tp dia xbawak lak.So guna la aku punya.Ingatkan diorang cucuk kat mana,rupanya laptop Norma daa..Keluar semua lagu yg ada dlm thumbdrive aku tu.'Shake Banana' n 'Pizza Hut' is the best coz expert sendiri yg wat.Ada satu game ni nama dia ' Throw Penyakit '.Norma salah sorang yang kena penyakit.Tah apasal,dia gi kat aku,pegang bahu aku n gyang badan aku kuat2.Aku xexpect,so xsempat lari.Dia goyang badan aku kuat giler.Cam lepas geram pun ya.Huahua...Habis xtvt semua around 11pm gak la.But the kids..so hyper.Xngantuk pun!Hisy...

Ahad,18 Okt 2008

Around 12am baru aku gi mandi.Barang aku dah pindah masuk surau.Malas la nak tidur dewan.Tp sebelum mandi,kitorang makan dulu..Hehe..sebab hari narnya taska wat 'open house'.So cikgu Intan bekalkan sikit.Ingat nak makan masa dinner,tapi dinner ditempah dari Vistana,cancel la.Lepas makan,da dekat kul 1am,baru gi mandi.Aku,Dira n Aida gi bilik air kat sebelah surau.Aku nampak 1 bilik mandi kosong,terus masuk.Aida nak masuk kat sebelah but ada orang.So dia masuk bilik selang sebuah.Kitorang bercakap sambil mandi.AKu dah blah dulu.Pastu Aida n Dira masuk surau muka gabra.Aku pelik la.Pahal ni?Rupanya bilik air sebelah aku tu Norma!Dia dengar la everything kitorang cakap.Malu siot!Aku patah balik bilik air nak make sure.Memang dia pun.Abes mandi,aku xleh nak tidur walaupun dah letih sangat!So duk lepak bilik meeting jap.Xperasan lak Norma kat situ.Dia pandang aku semacam je.Pahal?Bukan xpernah tengok aku xpakai tudung.Then Cik Syam suruh panggil Aida.Pegi kat surau.Sekali xleh bukak.Panggil Norma la.Norma relax je.Aku lak yg panic sikit.Akhirnya dapat gak keluar.Pastu lepak kat sofa luar sambil baca buku n dengar MP3.Aku nak cari signal radio,sekali Wan Jun ngan Norma gelak.Pandang diorang,pastu Wan Jun tanya,cari signal radio ke?Angguk je la.Sambil tu Norma main gitar.Around 2.45am baru aku tertidur.Itu pun ada orang bukakkan specs aku.Xtau spe coz dah letih sangat.Aku terjaga masa azan subuh.Tp letih lagi,sambung tidur.Dekat kul 6am baru bangun.Tu pun sebab dengar Alicia n Tze Theng dah bangun.Aku nampak ada orang berselubung tak jauh dari aku,tp xtau sape.Pakai specs,baru nampak..Norma rupanya.Ingatkan dia xstay.Kiranya pertama kali dalam sejarah,aku tak tidur dengan kawan aku sebaliknya tidur dengan Norma n Wan Jun.Rohadharshini sekali..Xcaya siot!Pas2 aku ikut Alicia gi toilet n get ready.Xmandi pun.Xsempat.Nak kejut Dira n Aida,xsampai hati.Biar jelah.Pas2 dapat T-Shirt free.Terus pakai la.Abis bersiap,aku duk kat sofa dekat dengan sofa Norma tidur.Sempat gak la tenung2.Dia terjaga,nasib leh cover line..Pukul 7am,sarapan.Masa 2 semua dah bangun kecuali Norma.Tidur lambat kot.Around 8am,start fun games.Budak-budak tu seronok giler.PL xleh join.Leh tengok je.Masa tunggu tu sempat gak la borak dengan Foo n Justin.Pukul 10am start ceremony ambil lencana.Kena pakai uniform.Aku cari Alicia nak mntk tolong ikatkan scarf.Jumpa kat dewan,tengah cakap dengan Rohadharshini.Rohadharshini suruh mntk tolong Norma.Aku xnak.Dia tanya la kenapa xnak mntk tolong Norma.Alicia pndg aku n tanya boleh citer kat Rohadharshini ke x.Aku cakap,citer je la.Sekali Wan Jun lalu.Dia tanya la kitorang tengah cakap apa.Aku kata xde apa2..Wan Jun gi jerit kat Norma,"Norma!There are 2girls gossiping bout u!"Pe lg,Norma datang la,attack Alicia n Rohadharshini.AKu rasa dia dah dengar apa yang Alicia cakap.Masa budak tu nak amik lencana,PL kena bawak.Norma duk kat tangga tepi pentas.Dia pandang aku semacam je.Gelabah terus..Nasib xde yg perasan.Ceremony abis lambat.Pukul 12pm baru abis.Letih giler..Sebelum balik,sorang ahli aku mntk nombor n nak salam.Aku cam,bg je la.Pangkat adik je..Sempat gak la tangkap gambar dengan dia.Masa ayah sampai,kena salin baju lain.Terkejut aku..Tapi salin je lah.Abis kem terus pegi raya?Advance!On the way,aku tidur je.Penat duhh!Dah la budak2 tu hyper..Aduu...

No comments: